Na prešovskej pešej zóne si študenti pripomenuli 17. november

15.11.2005 Prešov

Prešov 15. novembra (TASR) - Niekoľko desiatok mladých ľudí, predovšetkým poslucháčov miestnej Prešovskej univerzity (PU) si dnes večer na pešej zóne v Prešo...
Prešov 15. novembra (TASR) - Niekoľko desiatok mladých ľudí, predovšetkým poslucháčov miestnej Prešovskej univerzity (PU) si dnes večer na pešej zóne v Prešove pripomenulo odkaz 17. novembra - Dňa študentov.

Podpredseda Študentskej rady vysokých škôl SR a študent PU Erik Jesenko konštatoval spokojnosť s účasťou na podujatí v nepríjemnom sychravom počasí. \"My ako veľmi dobrý partner študentskej rady v Čechách, s nimi veľmi dobre spolupracujeme, tak ich chceme aj takouto akciou celoslovenskou podporiť, \" povedal. Ako dodal, tradície 17. novembra 1989 sú silnejšie v Česku, preto ich aj podporujú a v slovenských podmienkach oživujú.
K prítomným sa prihovoril dekan jednej z ôsmich fakúlt PU - manažmentu, Róbert Štefko, vystúpili viaceré umelecké kolektívy. Najväčší úspech mala rocková kapela Heľenine oči. Program spomienky zavŕšilo premietanie dokumentárneho filmu o udalostiach 17. novembra 1989 v prešovskom klube Dublin.
 

Vyberte región

mark